Vakantie naar IJsland

Lees hier verder over de vakanties in IJsland ->

Vakantie naar IJsland boeken?

Vakantie naar IJslandU moet het een keer in uw leven gedaan hebben, een reis naar IJsland! Dit eiland wordt vaak als een van de mooiste plekjes van Europa beschreven en het heeft enkele speciale troeven die u niet makkelijk ergens anders in Europa vindt. (Vakantie naar IJsland informatie). IJsland is een eiland in de Atlantische Oceaan. Het land ligt redelijk dicht in de buurt van de noordpool. De hoofdstad, Reykjavik, is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Het land ligt boven een breuklijn tussen tektonische platen waardoor er vulkanische activiteit mogelijk is. En die is er zeker! IJsland heeft een bekende vulkaan, de Eyjafjallajökull, die het vliegverkeer in Europa enkele jaren geleden grondig wist te verstoren. Maar wat is er dan nog meer? Bekijk hieronder meer informatie over een vakantie naar IJsland.

Bekijk hier meer over IJsland vakanties >>

Vakantie naar IJsland:

Vakantie naar IJslandIJsland is helemaal niet zo koud als de naam doet vermoeden, althans in de zomer. Waar u wel rekening mee moet houden is de snelheid waarmee het weer verandert. Men zegt wel eens dat u in IJsland de vier seizoenen op een dag kan meemaken. De zon kan plots omslaan in een plensbui en aangepaste kledij is dus noodzakelijk.

Wat moet u zeker zien op IJsland?

  • Reykjavik
  • Landschappen
  • Geiser
  • Walvissen

De hoofdstad Reykjavik is zeker een aanrader en is meteen ook een van de enige echte steden op IJsland. De landschappen in IJsland zijn magnifiek. Als u geluk heeft, kan u zelfs een uitbarstende vulkaan zien. Ook de besneeuwde bergtoppen en de verlaten valleien zijn de moeite waard. Een van de grootste attracties van IJsland is Geysir. Dit is zoals de naam al doet vermoeden een geiser. Aan de kusten kan u verschillende soorten walvissen spotten maar ook vogels zoals de papegaaiduiker. Waar u zeker rekening mee moet houden is de lengte van de dagen. In de zomer kunnen de dagen tot wel twintig uur lang zijn, in de winter wordt het er nauwelijks licht. De winter is dan wel weer het moment om noorderlicht te zien. Meer informatie te weten komen over een mooie reis door IJsland, bekijk hieronder enkele interessante pagina’s:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *