Vakantie IJsland

Lees hier verder over de vakanties in IJsland ->

Op vakantie naar IJsland?

Vakantie IJslandIJsland is een eilandenstaat ten noordwesten van het vaste land van Europa. Het noordoosten van het eiland ligt net onder de poolcirkel. Het is een prachtig eiland om er op vakantie te gaan. Je moet er niet naar toe gaan voor een strandvakantie maar wanneer u van de natuur houdt is het een formidabel eiland. Het bevolkingsaantal bedraagt ongeveer 329.000 inwoners en het heeft een oppervlakte van 103.000 km2. Het is daarbij ook het dunst bevolkte eiland van Europa. De hoofdstad Reykjavik telt ongeveer 200.000 inwoners. De bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam. In dit artikel komt u meer te weten over een vakantie IJsland, het eiland zelf en de flora en fauna.

Bekijk hier alle vakanties op IJsland >>

Vakantie IJsland:

  • Het eiland

Vakantie IJslandWanneer je er een verblijf boekt zal je zien dat het eiland hoofdzakelijk is opgebouwd uit vulkanisch materiaal en gesteente. Omdat het op een scheidingsgebied ligt van een aantal tektonische platen, die langzaam uit elkaar drijven, kan het magma wat eronder ligt gemakkelijk naar boven komen. Het magma zal dan de scheuren die ontstaan weer opvullen. Het eiland kent nog een aantal actieve vulkanen die bij een uitbarsting soms voor hinder zorgen voor het vliegverkeer. Wanneer je het eiland bezoekt en er een excursie maakt, onder begeleiding, dan zal je zien dat het eiland voor het grootste deel uit een laag- en middelgebergte bestaat. Soms zijn ze met gletsjers bedekt waaruit veel rivieren naar de zee stromen. Op deze rivieren kan men niet varen door de snelle stroming. De hoogste berg bedraagt 2110 meter. Bomen zal je er tijdens je tocht bijna niet ontdekken. Je ziet er hoofdzakelijk struiken. Tijdens je excursie over het eiland zal je in het binnenland praktisch niemand tegenkomen.

  • Flora en fauna IJsland

Je ziet er veel verschillende soorten mossen waaronder korstmossen en grassen. Ook komen op bepaalde plaats orchideeën voor. De poolvos is op het eiland het enige landzoogdier. Aan de kust zijn twee soorten zeehonden te zien en door de immigranten zijn er nu ook schapen, koeien, paarden en varkens. De muizen, ratten en dergelijke zijn per ongeluk ingevoerd. Ook zijn er nu rendieren die men in de 18e eeuw heeft ingevoerd. Reptielen en giftige dieren komen er niet voor. Wel komen er veel muggen voor bij de moerassen. Toch moet u indien u in de gelegenheid bent het eiland een bezoek brengen. U zal er zich geen moment vervelen.

Meer te weten komen over een rondreis door IJsland? Ga dan naar: www.rondreisijsland.com. Veel plezier met het boeken van een geweldige reis.

Bekijk hier de rondreizen in IJsland >>

Meer informatie over reizen in IJsland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *