Vakantie IJsland tips

Lees hier verder over de vakanties in IJsland en tips ->

Tien maal fascinerend IJsland, een vakantie IJsland boeken?

Vakantie IJsland tipsIJsland niet attractief genoeg? Niets is minder waar! Het land is juist een aaneenschakeling van schoonheid, prachtige vergezichten en zeldzame natuurverschijnselen. In dit artikel komt u enkele tips tegen om een fantastische vakantie in IJsland te houden. Tevens kunt u de reizen terugvinden in de actuele prijzen door op de link te klikken (Vakantie IJsland tips).

Bekijk hier enkele tips voor een IJsland vakantie >>

Vakantie IJsland tips:

En er bestaat nauwelijks een omgeving die meer fotogeniek is. Enkele hoogtepunten die u niet mag missen:

  • Walvissen spotten, het kan vanuit meerdere plaatsen. Húsavík is de meest aantrekkelijke uitvalsbasis om deze dieren te bewonderen, vooral tussen de maanden mei en september. Neem ook even een kijken bij het lieflijke houten kerkje. (Vakantie IJsland tips)
  • Adembenemende geisers, ze zijn over het gehele eiland te vinden met dank aan de ondergrondse vulkanische activiteit. Die van Strokkur is een aanrader, want deze laat regelmatig erupties zien. Te danken aan de plaatselijke Vakantie IJsland tipsbevolking die ooit de verstopte watertoevoer weer herstelde.
  • Geniet van warme natuurbaden, zoals de Blue Lagoon in het zuidwesten op veertig minuten rijden van Reykjavik. Het kunstmatige meer is rijk aan mineralen en een weldaad voor de huid. Mede daarom is het geliefd bij mensen met psoriasis.
  • De gletsjer van de Myrdalsjökull biedt juist in de zomermaanden een boeiend kleurenspel van gletsjerlandschap en met mos bedekte kraters.
  • Aurora Borealis (noorderlicht), een fenomeen dat u niet mag missen. Het is het beste waar te nemen tijdens de koudere maanden en de mooiste locaties zijn rustige, stille plekken waar weinig licht aanwezig is. Adembenemend is hier een eufemisme. (Vakantie IJsland tips)
  • Men waant zich op een andere planeet bij Landmannalaugar. Een dal dat wordt omgeven door ryolietbergen die aan de omgeving een heel karakteristieke uitstraling geven. Gedurende de zomermaanden een fascinerend gezicht.
  • De watervallen van Gullfoss, al zouden we er nog vele kunnen noemen. IJsland heeft er met dank aan de neerslag namelijk honderden. Gullfoss stroomt in etages naar beneden om het water van de Hvitá (de witte rivier) door een diepe kloof te leiden. Het opstuivende water zorgt voor fraaie regenbogen, vandaar de naam gouden waterval.
  • De berg van Kirkjufell is een bijzondere verticale uitstulping in het landschap. Een prachtige plek ook om het noorderlicht te bewonderen. (Vakantie IJsland tips)
  • De ijsgrotten van Skaftafell zijn een toeristische trekpleister en het best te bekijken in de wintermaanden, wanneer het ijs betrouwbaar is. De plek maakt onderdeel uit van het nationale park Skaftafell.
  • Hallgrimskirkja is het centrale punt van Reykjavik. De kerk is het grootste gebouw op het eiland en biedt een fascinerend uitzicht over de stad.

Boek nu een geweldige reis naar IJsland via onderstaande link. Je komt bij de specialist terecht op het gebied van dit soort mooie reizen.

Bekijk hier de aanbiedingen voor IJsland rondreizen >>

Meer informatie over een prachtige IJsland reis:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *