Rondreis IJsland

Lees hier verder over de rondreizen door IJsland ->

Rondreis door IJsland, een zeer bijzondere ervaring!

Rondreis IJslandIJsland is een redelijk groot land. Steeds op dezelfde plaats blijven, heeft hier niet zoveel zin. U mist op deze manier zeer veel van dit mooie land en daarom is het verstandig om voor een rondreis te kiezen. Een rondreis… maar wat moet u dan zeker gezien hebben? In dit artikel komt u meer te weten over een rondreis door IJsland.

Bekijk hier de rondreizen door IJslandĀ >>

Rondreis IJsland:

De rondreis vertrekt normaal gezien in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, aangezien hier de grootste luchthaven gelegen is en de toeristen hier arriveren. Reykjavik is niet erg groot maar er zijn wel enkele dingen te zien. De voornaamste trekpleister is de Blue Lagoon. De Blue Lagoon is een soort meer waarin veel toeristen gaan baden. IJsland en baden zal u misschien denken? Toch wel! De Blue Lagoon wordt verwarmd door geothermische activiteit. Het water heeft een temperatuur van net geen veertig graden Celsius en er wordt een helende werking aan het water toegeschreven. (Rondreis IJsland informatie)

Vervolgens wil u Reykjavik verlaten en andere parels van de natuur gaan bekijken. Een huurauto is de beste optie aangezien uw eigen auto naar IJsland vervoeren te duur is. Een leuke plek om te bezoeken is Geysir, een geiser. Geisers spuiten kokend water meters de lucht in en zijn nergens anders in Europa te vinden. (Rondreis IJsland informatie)

Rondreis IJslandEnkele andere aanraders zijn:

  • Walvissen spotten aan de kliffen
  • Papegaaiduikers, symbool van IJsland, gaan bekijken
  • Indien mogelijk een uitbarstende vulkaan bezoeken

Ook het landschap in het binnenland is een leuke afwisseling. De bergtoppen zijn hier meestal besneeuwd en het is er nog rustiger dan op de andere plaatsen. U heeft wel een auto met vierwielaandrijving nodig om alle hellingen te kunnen beklimmen. Enkele uren gaan wandelen in deze ongerepte natuur is dan ook zeker een aanrader.

Gedurende de hele reis is het leuk om uit te kijken naar het noorderlicht. Dit kan voornamelijk ‘s nachts goed waargenomen worden, ongeacht uw positie in IJsland. In de zomer is het echter twintig uur licht per dag en dus lastiger het noorderlicht te zien. Meer te weten komen over een mooie reis door IJsland? Dan kunt u hieronder enkele pagina’s terugvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *