Reizen naar IJsland

Lees hier verder over de rondreizen door IJsland ->

Reizen naar IJsland bekijken? Alles over de mooiste reizen naar IJsland.

Reizen naar IJslandIJsland is een prachtig eiland om op vakantie naar toe te gaan. Je kan voor het bespreken van een dergelijke reis dat het beste doen bij een erkend reisbureau. Zij weten als geen ander waarmee u rekening mee moet houden om een dergelijke reis op een fijne manier te kunnen volbrengen. Het is een eilandenstaat dat ten noordwesten van het vaste land van Europa ligt. Het is geen eiland waar u naar toe moet gaan wanneer u graag een strandvakantie wilt hebben. Daar is het niet de aangewezen plaats voor. Het is een heel dun bevolkt eiland. Er wonen slechts 329.000 inwoners op een oppervlakte van 103.000 km2. In de hoofdstad Reijkjavik wonen ongeveer 200.000 inwoners en de anderen zijn over het eiland verdeeld. De bewoners van het eiland zijn zeer behulpzaam. De bevolking is van oudsher gewend dat ze elkaar moeten helpen. Er zijn daar perioden dat het erg koud is en soms onbegaanbaar. Dan is het goed dat men elkaar kan helpen. Bekijk hieronder meer informatie over de excursies die er te doen zijn tijdens het reizen naar IJsland.

Bekijk hier alles over de bijzondere IJsland reizen >>

Reizen naar IJsland:

  • Excursies op IJsland

Reizen naar IJslandWanneer je met een excursie het binnenland intrekt dan zal je verbaasd zijn van de mooie cultuur. Je zal zien dat het eiland hoofdzakelijk is opgebouwd uit vulkanisch gesteente. Het eiland ligt op een scheidingsgebied van een aantal tektonische platen. Deze platen drijven langzaam uit elkaar. In de scheuren stijgt het magma op. Het magma zal de scheuren weer vullen. Het eiland heeft ook nog actieve vulkanen. Soms komt het eiland in het nieuws wanneer er weer een vulkaan is uitgebarsten waardoor de vliegtuigen er niet kunnen landen. In het binnenland zie je een middel- en laaggebergte. Je kan er wilde orchideeën tegenkomen. De hoogste bergtop bedraagt 2110 meter. Op de bergen zie je vaak gletsjers. Door het smeltwater van de gletsjers ontstaan er rivieren waarop men door de snelle stroming niet kan varen.

Je vindt er ook een grote verscheidenheid aan meren en moerassen. Bij de meren zijn vaak grote grasvelden en verschillende soorten mossen. Wat je er ook aantreft zijn muggen. De poolvos is het enige landzoogdier. Muizen, ratten en dergelijke, die er nu zijn, heeft men per ongelijk mee ingevoerd. Er zijn nu ook paarden, varkens en koeien. Het is zeker een aanrader om IJsland een bezoek te brengen in de vakantie. U zal zich ook goed kunnen vermaken in de hoofdstad Reijkjavik.

Meer informatie over IJsland reizen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *