Poollicht

Lees hier verder over IJsland vakanties ->

Het bijzondere poollicht in IJsland!

PoollichtStelt u zich eens voor: u stapt de auto uit ergens midden op het platteland van IJsland. Wanneer u boven u kijkt, ziet u verschillende groene en paarse stroken de hemel vullen. Voordat u het weet dansen de stroken als bewegende lichten boven uw hoofd. Het klinkt misschien als een sprookje, maar dit magische natuurverschijnsel kunt u bekijken in het bijzondere IJsland. Het enige wat u nodig heeft is een huurauto, een dikke warme jas, een thermoskan met thee en informatie waar u de desbetreffende avond het licht het beste kunt zien. Als dat niet aantrekkelijk klinkt! Maar wanneer is het poollicht goed te bekijken en wat kunt u zelf doen om het licht te kunnen zien tijdens een vakantie in IJsland? Op deze pagina komt u meer te weten over het licht en de mogelijkheden voor het maken van een mooie reis door IJsland.

Bekijk hier de Poollicht reizen en vakanties >>

Poollicht:

  • Trek er op uit tijdens een heldere nacht: het poollicht speelt zich natuurlijk boven de bewolking af en is alleen te zien bij een heldere lucht.
  • Tussen december en april heeft u de grootste kans om het poollicht te zien. In de zomer is er te veel zonneactiviteit aanwezig om het poollicht te kunnen aanschouwen.
  • Zoek een plek op zonder lichtvervuiling. Hoe minder vervuiling van licht aanwezig in de lucht, des de groter de kans om het licht te kunnen zien. Neem echter wel een zaklamp mee voor de donkere plekken. Op het platteland van IJsland kan het in de avond en nacht ontzettend donker zijn.
  • Bescherm uzelf tegen de kou met de nodige warme kleding. Neem bijvoorbeeld ook een thermoskan met thee of koffie mee.
  • De belangrijkste tip: wees geduldig! Zelfs wanneer het helder is kan het zijn dat het poollicht zich niet laat zien. Neem de tijd om dit bijzondere natuurverschijnsel te kunnen ontdekken. Wanneer u het poollicht in IJsland eenmaal heeft gezien, zult u zien dat het het wachten meer dan waard is geweest.
  • Wilt u het poollicht vastleggen? Neem dan een statief met een spiegelreflexcamera mee.

Meer informatieve pagina’s over IJsland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *