Noorderlicht vakantie

Lees hier verder over de vakanties naar het Noorderlicht ->

 Het land van het Noorderlicht, IJsland. IJsland, een geweldig vakantieland!

Noorderlicht vakantieAls u houdt van avontuur en graag naar een land wilt gaan wat u vele schoonheden heeft te bieden, dan is een vakantie naar IJsland een hele goede keus. In IJsland vindt u ruige natuur, gletsjers, maar ook vindt u er vele geisers en kunt u genieten bij de heetwaterbronnen die het land te bieden heeft. Het hoogte punt van een reis naar IJsland is natuurlijk het kunnen zien van het Noorderlicht, of te wel Aurora Borealis. Op deze pagina komt u meer te weten over een Noorderlicht vakantie.

Bekijk hier de Noorderlicht vakanties en andere reizen >>

Noorderlicht vakantie:

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht ontstaat door een soort uitbarstingen, die op de zon plaatsvinden. Hierbij verplaatsen geladen deeltjes zich richting de aarde. Wanneer deze geladen deeltjes bij de dampkring aankomen, zal er energie vrijkomen door een reactie die plaatsvindt. Deze energie is zichtbaar als groene golven aan de hemel, of te wel, het Noorderlicht. De golven kunnen soms ook andere kleuren hebben, bijvoorbeeld: paars, blauw of rood, of een combinatie van deze kleuren. Om het Noorderlicht te kunnen zien, moet u wel geluk hebben, want er is geen garantie voor te geven. Er zijn wel een aantal tips om de kans op het zien van het Noorderlicht zo groot mogelijk te maken:

  • Reis tussen oktober en maart om de grootste kans te hebben
  • U kunt ook reizen in de maanden september en april, maar de kans om het Noorderlicht te zien is dan wel iets kleiner
  • Tussen 21:00 en 1:00 uur is de beste tijd

Noorderlicht vakantieDaarnaast zijn er nog een aantal tips voor u, om zo fijn mogelijk te kunnen genieten van het Noorderlicht:

  • Probeer om activiteiten te combineren, zodat een eventuele teleurstelling wordt voorkomen
  • Maak gebruik van een gids met veel ervaring
  • Warme kleding, het komt voor dat u een lange tijd buiten staat in de koud
  • Voor het fotograferen van het Noorderlicht is het verstandig om thuis alvast de juiste instellingen te onderzoeken van uw camera.

Kortom, een reist naar IJsland, is een hele goede keus. Bekijk hieronder meer informatie over mooie reizen naar IJsland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *