Noorderlicht reizen

Lees hier verder over reizen naar het Noorderlicht ->

Noorderlicht reizen, prachtig en uniek!

Het Noorderlicht in IJsland! Fantastisch!

Noorderlicht reizenIJsland is, door de noordelijke ligging van het land, zeer geschikt om het natuurfenomeen noorderlicht te kunnen aanschouwen. Het schouwspel met zijn bewegende bogen, sluiers en stralenbundels van gekleurd licht licht is een onvergetelijke ervaring en zeker een van de redenen waarom het land zal worden bezocht. Wilt u meer te weten komen over de Noorderlicht reizen? Bekijk op deze pagina tal van informatie, tevens heeft u de mogelijkheid om een prachtige reis te boeken.

Bekijk hier de reizen voor het Noorderlicht >>

Noorderlicht reizen:

De kans op het noorderlicht is gunstig door onderstaande redenen;

  • IJsland heeft grote open vlakten met een uitstekend vrij zicht om het licht te kunnen zien.
  • De kans op het noorderlicht is tussen oktober en maart en in de maanden september en april het grootst.
  • Het fenomeen vindt plaats tussen 21.00 en 03.00, het tijdstip waarin de zonneactiviteit op zijn hoogst is.
  • Het moet absoluut donker zijn, zonder de aanwezigheid van omgevingslicht.
  • Het moet onbewolkt en koud zijn, twee voorwaarden waar IJsland vaak aan voldoet.
  • IJsland ligt op slechts 40 kilometer van de poolcircel, waarbij vooral de noordelijke regio de hoogste kans heeft op het noorderlicht.

Noorderlicht reizenWat is het Noorderlicht?

Het noorderlicht, de Aurora Borealis, ontstaat doordat de zon grote hoeveelheden geladen deeltjes het heelal in schiet. Deze deeltjes worden door het magnetische veld van de aarde aangetrokken waarna ze zowel in de Noord- als Zuidpool de atmosfeer binnendringen. Daar botsen de deeltjes op 80 tot 1000 kilometer hoogte tegen zuurstof en stikstofatomen waardoor er energie vrijkomt die we als kleuren kunnen waarnemen.

Bekijk hier alles over Noorderlicht vakanties en rondreizen >>

Noorderlicht reizen, een hele bijzondere ervaring!

Het waarnemen van het noorderlicht is nooit worden gegarandeerd. De natuur laat zich hierin niet sturen. Door echter voor de goede reisperiode en verblijfslocatie te kiezen, zal de kans op een waarneming worden vergroot. Er zijn organisaties die tijdens de nacht de hemel afspeuren en de gasten wekken als het noorderlicht zichtbaar is. Ook is er een sms wekservice en zijn er diverse websites waarop de kans op noorderlicht wordt aangegeven. Bekijk hieronder enkele pagina’s die wellicht interessant zouden kunnen zijn voor het maken van een mooie reis naar IJsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *