IJsland rondreis

Lees hier verder over de rondreizen door IJsland ->

IJsland rondreis, maak deze fantastische reis!

IJsland en haar klimaat en rondreis-mogelijkheden.

IJsland rondreisDe naam IJsland doet denken aan kou en ijs. Toch is dit niet helemaal waar. Wel kan IJsland geteisterd worden door slecht en onstuimig weer. Gure winden razen over het ruige landschap en dan kunnen de omstandigheden onaangenaam aandoen. De zomers zijn aan de koude kant en de winters worden als koel ervaren. IJsland ligt bijna tegen het noordelijke deel van de poolcirkel aan maar profiteert toch van het warme zeewater van de Atlantische Golfstroom. Dit warme water zorgt ervoor dat IJsland niet helemaal extreem koud is. Op het eiland heersen vulkaanactiviteiten. Het warme, opspuitende water vanuit de geisers laten de natuurlijke schoonheid en ongereptheid van dit eiland zien. Wanneer een rondreis over IJsland wordt gemaakt ontkom je er niet aan om deze geisers te bekijken. Bekijk hieronder nog meer informatie over een IJsland rondreis en de bezienswaardigheden.

Bekijk hier de rondreizen door IJsland >>

IJsland rondreis:

Bezienswaardigheden IJsland, enkele op een rij!

Een rondreis over dit eiland is echt de moeite waard. Een aantal bezienswaardigheden zijn:

  • Blue lagoon
  • Reykjavík
  • Hallgrímskirja
  • Dynjandi

Hieronder komt u nog meer te weten over Reykjavik, de Blue Lagoon en andere pagina’s waar u meer te weten kunt komen over een mooie IJsland rondreis.

  • Reykjavík

Reykjavíc is de meest westelijke hoofdstad van Europa. Met ruim 121.000 inwoners ligt de stad voornamelijk op het schiereiland Seltjarnarnes. Reykjavík heeft veel cultuur, dus u hoeft zich in deze stad niet te vervelen. Vele oude gebouwen en musea zorgen ervoor dat deze stad zeker bezocht wordt tijdens een rondreis door IJsland. Een van de musea die nergens ter wereld te vinden is, is het IJsland Fallologisch museum. Een museum dat alles weet te vertellen over de penis.

  • Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een geothermisch bad dat in het zuid-westen van IJsland is gesitueerd. Het is eigenlijk een meer wat kunstmatig is aangelegd. Dit “bad”ligt in een lavaveld wat helemaal met mossen is begroeid. Het water bevat 2.5% zout en de temperatuur is heerlijk bij 39 graden celcius. Mensen met de huidziekte psoriaris hebben baat bij een helende werking. Dit meer is een van de grootste trekpleisters van IJsland.

  • Informatie

Wilt U nog meer informatie over de bezienswaardigheden van IJsland en het maken van een rondreis over dit eiland, ga dan naar de desbetreffende websites en laat u inspireren. Wat ook ontzettend gaaf kan zijn is een rondreis door Lapland (www.rondreisLapland.nl) te maken (rondreis Lapland), voor meer informatie over het reizen naar IJsland kunt u hierboven op één van de links klikken.

Meer te weten komen over een rondreis door IJsland? Ga dan naar: www.rondreisijsland.com. Veel plezier met het boeken van een geweldige reis.

Bekijk hieronder nog enkele pagina’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *