Fly Drive IJsland!

Lees hier verder over de vakanties in IJsland ->

Fly Drive IJsland, een mooie oplossing voor een prachtige reis!

Fly drive IJslandHet eiland IJsland mag zich verheugen op een toenemende belangstelling van toeristen, die bijna allemaal de hoogtepunten van het land willen bezichtigen en zich niet beperken tot de hoofdstad Reykjavik. Velen kiezen voor een georganiseerde rondreis in groepsverband, echter IJsland is uitstekend individueel te bezoeken door middel van een fly drive vakantie. Hiermee bepaalt u zelf het tempo en de dagindeling gedurende uw reis. In dit artikel komt u meer te weten over de fly drive IJsland.

Bekijk hier meer over IJsland reizen en tips >>

Fly drive IJsland:

Enkele mogelijkheden voor een Fly Drive.

Alle reizigers zullen het land betreden via de internationale luchthaven Keflavik waarna de vakantie aanvang zal vinden. De huurwagen zal daar ook voor u klaarstaan. De meeste fly drive rondreizen zijn opgebouwd rondom de bekende bezienswaardigheden van het land, maar ook de minder bekende gebieden zijn het bezoeken meer dan waard. Voorbeelden hiervan zijn;

  • De Golden Triangle met zijn watervallen en geisers.
  • De gletsjers in de omgeving rond Skaftafell
  • Het gletsjermeer van Jokulsarlon.
  • De ongerepte natuur aan de oostkust
  • Het vulkanische gebied rond Myvath
  • Walvissen spotten vanuit de plaats Myvatn.

Natuurlijk zal ook de hoofdstad Reykjavick en de nabijgelegen openlucht kuuroord in de Blue Lagoon niet ontbreken.

Bijzondere Fly Drive vakanties.

Fly drive IJslandBovenstaande rondreizen gaan uit van een gewone huurauto waarmee slecht op verharde wegen gereden mag worden. Dat is normaal gesproken geen probleem omdat de rondweg, de Hringvegur 1, het gehele eiland en zijn hoogtepunten met elkaar verbind. Het is mogelijk om de gehele rondweg in twee tot drie weken te bereizen. Als de keuze valt op de huur van een 4-wheeldrive dan is het toegestaan om de ringweg te verlaten en het adembenemende binnenland te bezoeken. Voor de huur van een 4-wheel drive is de minimumleeftijd 25 jaar tegen 20 jaar voor een gewone personenwagen. Het huren van een camper behoort ook tot de opties. In IJsland mag vrij worden gekampeerd mits er geen camping is binnen een straal van 1 kilometer. Het is niet toegestaan om in een nationaal park of officieel natuurgebied te slapen.

Bekijk hier de aanbiedingen voor IJsland >>

Overnachtingsmogelijkheden binnen IJsland.

Er kan gekozen worden voor een reis met gereserveerde slaapplaatsen. Maar zeker buiten het hoogseizoen, als vooraf reserveren wordt aangeraden, zijn er voldoende accommodaties zoals hotels, bed & breakfast, hostels, guesthouses of logeren bij de boer of in hutten. Hierdoor zal de reis een nog persoonlijker karakter krijgen.

Rondreis boeken, andere bijzondere gebieden bekijken?

Boek een fantastische rondreis naar IJsland! Ook zijn andere gebieden geweldig om te boeken, hierbij kan je denken aan het prachtige Lapland (rondreis Lapland), Noorwegen (rondreis Noorwegen) bijvoorbeed of Zweden (rondreis Zweden) maar ook bijzondere rondreizen door Canada zijn ontzettend gaaf om te ervaren!

Meer te weten komen over een rondreis door IJsland? Ga dan naar: www.rondreisijsland.com.

Meer informatie over IJsland en reizen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *